tag:blogger.com,1999:blog-2566365513555298682.post5547764603233067111..comments2024-03-09T13:32:59.214+01:00Comments on Bazylia czy Wanilia: Z miłości do WłochBazylia czy Waniliahttp://www.blogger.com/profile/02643695196010812006noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-2566365513555298682.post-89320177307676098332013-05-16T21:34:11.471+02:002013-05-16T21:34:11.471+02:00O Mamma Mia!!! Poczułam się przez chwilę, jak we W...O Mamma Mia!!! Poczułam się przez chwilę, jak we Włoszech: cóż za cudowne uczucie....Nareszcie włoskie klimaty zawitały na tym ciekawym i inspirującym blogu :-)Tego mi tu właśnie brakowało, gdyż, podobnie, jak Autorka - zakochana jestem we włoskiej kuchni, choć bez porównania mniej doświadczeń i podróży po Italii mam na swoim koncie....Ale prawdziwą, neapolitańską pizzę miałam ogromną przyjemność wcinać kilkakrotnie w wiekowych, z tradycjami rodzinnymi, pizzeriach, które polecił nam przesympatyczny właściciel mieszkania, w którym zatrzymaliśmy się w Neapolu, gdyby nie on - nigdy byśmy tam nie trafili.....ależ to były uczty, mniam.... i też mogłabym tak pisać i pisać i pisać, ale dość: powiem tylko dla uwiarygodnienia mojej miłości - popełniłam dziś z wielką przyjemnością deser włoski w/g Autorki bloga i jestem bardzo ukontentowana; mniam, rabarbarowa wersja panna cotty - rozaniela......dziękuję !!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06817922143602168878noreply@blogger.com