300g białej czekolady
250g serka mascarpone w temperaturze pokojowej
2 łyżki masła
2 wafelki (wielkości Princessy) o smaku kokosowym
30 blanszowanych migdałów
1 małe opakowanie wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
- Czekoladę pokrusz na kawałki i rozpuść w naczyniu ustawionym na rondelku z gotującą wodą, dodaj masło i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
- W misce rozetrzyj serek mascarpone na krem i stopniowo dodawaj masę czekoladową mieszając. Powinien powstać gęsty, aksamitny krem.
- Dodaj do kremu posiekane wafle, zamieszaj i pod przykryciem wstaw do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
- Wiórki kokosowe wysyp do płytkiej miseczki.
- Ze schłodzonej masy łyżeczką formuj małe kulki, w środku każdej z nich umieść 1 migdał. Kulki obtaczaj w wiórkach kokosowych. Przechowuj w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz