makaron (użyłam świeżego makaronu pappardelle)
1 łyżka oliwy
1 łyżka masła
1 posiekany ząbek czosnku
ok. 10 pomidorków koktajlowych
ok. 10 plasterków kiełbasy chorizo
5 dorodnych zielonych szparagów
sól
mielony pieprz
odrobina startego parmezanu do posypania
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotuj al dente wg. przepisu na opakowaniu.
- Na patelni podgrzej oliwę z masłem, dodaj czosnek, poczekaj chwilę, aż się zeszkli.
- Dodaj pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki i duś kilka minut na małym ogniu.
- Szparagi obierz i pokrój na kawałki o długości ok. 4 cm, dodaj do pomidorów i duś razem do 5 minut.
- Chorizo pokrój na paseczki, dodaj do warzyw, dopraw solą i pieprzem.
- Odcedzony makaron wymieszaj z sosem i podaj posypany płatkami parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz