Składniki (2 porcje):
200 g bardzo świeżego łososia bez skóry, tłuszczu i ości
sok z 2 limonek
1 mała czerwona cebula
1 mały strączek chili
2 łyżki posiekanej kolendry
1 owoc marakui
1/2 - 3/4 mango pokrojonego w kostkę
mały owoc awokado pokrojony w kostkę
2 łyżki obranych czerwonych porzeczek
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- Łososia pokrój w kostkę, posól, zalej sokiem z limonki (ryba powinna być przykryta sokiem) i wstaw do lodówki na 15-20 minut.
- W czasie, gdy ryba się marynuje, przygotuj pozostałe składniki (dobrze, żeby wszystkie składniki były z lodówki).
- Wyjmij rybę z lodówki i dodaj do niej resztę składników, wymieszaj i od razu podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz