sobota, 4 maja 2013
Pasta z awokado do grillowanego mięsa
Miało być guacamole i przywiozłam z domu nad morze 2 dorodne awokado zapominając, że kupno limonek, czy kolendry w tych okolicach może być równie trudne jak kupno liści lotosu na Rynku Jeżyckim w Poznaniu. Postanowiłam więc zrobić pastę z awokado z tego, co mam i wyszło coś bardzo fajnego i orzeźwiającego, co do mięsa z grilla pasowało wybornie.
Składniki:
2 dojrzałe owoce awokado
1 mały pomidor
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1/2 ząbka czosnku
2-3 łyżki greckiego jogurtu naturalnego
sól
pieprz cytrynowy
sok z 1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
Awokado obrać, przekroić, oddzielić od pestek, miąższ rozgnieść widelcem w misce i mocno skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Do awokado dodać pomidora pokrojonego w drobną kostkę, posiekaną natkę, posiekany czosnek i jogurt. Doprawić solą do smaku i mocno przyprawić pieprzem cytrynowym. Wymieszać i schłodzić przed podaniem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz