Składniki (2 duże porcje):
1/2 szklanki kuskusu
garść szpinaku
1 duży żółty pomidor (lub czerwony)
1/2 ogórka
1 mała czerwona cebula
50 g obranych pistacji
pestki z 1 średniej wielkości owocu granatu
1 strączek chili
sok z 1 limonki
3 łyżki oliwy
po szczypcie mielonej kolendry, cynamonu i gałki muszkatołowej
sól, pieprz
garść liści mięty
garść liści kolendry
Sposób przygotowania:
- Surowy szpinak zmiksuj na pastę, wymieszaj z suchym kuskusem i zalej wrzątkiem zgodnie z przepisem przygotowania kuskusu.
- Pomidora, ogórek i cebulę pokrój w kostkę, dodaj przestudzony kuskus, pistacje, pestki granatu i posiekane chili. Wymieszaj.
- Dodaj sok z limonki i oliwę oraz przyprawy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na koniec delikatnie wmieszaj posiekaną kolendrę i miętę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz