poniedziałek, 21 stycznia 2019

Zielona sałatka z awokado i groszku z serem burrata


Składniki (1 porcja):
1 mini sałata rzymska
1 dojrzały owoc awokado
garść strączków groszku śnieżnego
1 kulka sera burrata
ok. 2 łyżek dobrej oliwy z oliwek
skórka otarta z 1 małej cytryny
gruba sól morska
szczypta płatków chili


Sposób przygotowania:
  1. Sałatę pokrój w poprzek na grube plastry.
  2. Awokado obierz i pokrój na kawałki.
  3. Groszek zblanszuj przez 2-3 minuty w gotującej wodzie, wystudź w zimnej wodzie z lodem, osusz.
  4. Plastry sałaty, pokrojone awokado oraz groszek rozłóż na talerzu, na warzywach umieść burratę, polej wszystko oliwą i posyp skórką z cytryny, solą i płatkami chili.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz