Składniki (2 porcje):
1 opakowanie mozarelli mini
2 łyżki oliwy z oliwek
duża szczypta płatków chilli
2 krwiste pomarańcze sycylijskie
2 nieduże pomidory
4 liście sałaty radicchio
1 awokado
mała garstka obranych pistacji
garstka liści mięty
mały strączek zielonego chilli
sól, mielony pieprz
2 łyżeczki melasy z granatów
Sposób przygotowania:
- Mozarellę przełóż do miseczki, polej oliwą, posyp płatkami chilli, wymieszaj i odstaw.
- Pomarańcze obierz ze skóry i pokrój w plastry, pomidory również pokrój w plastry. Poukładaj pomarańcze i pomidory na talerzu pomiędzy nimi powkładaj kawałki radicchio.
- Obierz i pokrój awokado i porozkładaj pomiędzy pozostałymi składnikami sałatki.
- Posyp sałatkę pistacjami, listkami mięty i posiekanym chilli oraz solą i pieprzem.
- Na wierzchu poukładaj kulki mozarelli.
- Wszystko razem skrop oliwą z marynowania mozarelli oraz odrobiną melasy z granatów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz