środa, 16 czerwca 2021

Sałatka z szynką parmeńską i różowym grapefruitem



Składniki (1 porcja):
garść rukoli
kilka liści sałaty radicchio lub 1 czerwona cykoria
4-5 plastrów szynki parmeńskiej
1 różowy grapefruit obrany i podzielony na filety
2 łyżki pestek z granatu
1 łyżka obranych pistacji

sos:
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soku z limonki
1 łyżeczka syropu klonowego
1 łyżeczka musztardy z Dijon


Sposób przygotowania:
  1. Na talerzu rozłóż rukolę i liście radicchio oraz plastry szynki i "filety" z grapefruita.
  2. Posyp pestkami granatu i pistacjami.
  3. Składniki dressingu umieść w małym słoiczku, zakręć i energicznie strząśnij do połączenia składników. Sosem polej sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz