sobota, 8 maja 2021

Humus z czosnkiem niedźwiedzim i szparagami

 


Składniki (2 porcje);
ok. 4 czubate łyżki humusu z czosnkiem niedźwiedzim
10 ugotowanych zielonych szparagów
50 g sera feta
2 łyżki uprażonych na suchej patelni ziaren słonecznika
ulubione kiełki
2 łyżki oliwy
1 łyżka pesto z czosnku niedźwiedziego lub bazyliowego

Sposób przygotowania:
  1. Humus przygotowuję według przepisu Jadłonomii na humus idealny Pod koniec procesu blendowania tym razem dodałam ok, 10-15 liści czosnku niedźwiedziego.
  2. Humus rozłóż na 2 talerzach, na wierzchu ułóż szparagi i posyp pokruszoną fetą, prażonym słonecznikiem i kiełkami.
  3. Oliwę połącz z pesto i obficie skrop każdą porcję.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz