Składniki (2 porcje):
8-10 szt słodkich papryczek bezpestkowych
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
2 - 3 łyżki oliwy z oliwek
350-400 g serka labneh (klik), można go ewentualnie zastąpić jogurtem greckim
2 łyżeczki zataru
sól w płatkach
Sposób przygotowania:
- Papryczki upiecz na patelni grillowej.
- Czosnek i chili pokrój w plasterki. Oliwę podgrzej na małej patelni i podsmaż czosnek i chilli na średnim ogniu do momentu, aż czosnek zrobi się chrupiący i lekko rumiany.
- Labneh rozłóż na 2 talerze, posyp zatarem, ułóż na nim po 4-5 papryczek i polej aromatyczną oliwą z czosnkiem i chili. Posyp płatkami soli. Smacznego poranka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz